پوشیدن کفش نامناسب و غیر استاندارد، عوارض زیادی به همراه دارد. این عوارض سبب می شوند سلامت پاهای شما به خطر افتاده و به این ترتیب شاهد علائمی نظیر درد پاها، زانوها و … خواهید بود. این علائم، رفته رفته بر سلامت کل بدن شما تأثیر خواهد گذاشت و احتمالاً در طولانی مدت سبب سخت شدن راه رفتن و یا ایجاد مشکلاتی در پاها، زانو و کمر می شود. در این مطلب به بررسی عوارض کفش غیر استاندارد پرداخته ایم.
آنچه در این مقاله میخوانید
عوارض کفش تنگ و نامتناسب با سایز پا
یکی از نشانه های غیر استاندارد بودن کفش ها، نامتناسب بودن کفش خریداری شده با سایز پای شما است. شاید به نظر برسد این عدم تناسب، مشکل چندانی ایجاد نکند؛ اما شایان ذکر است که بر خلاف تصور عموم، این موضوع می تواند مشکلات عدیده ای را برای پاها ایجاد کرده و سلامت کل بدن را تحت تأثیر قرار دهد. پوشیدن کفش تنگ در وهله اول سبب می شود تا پاهای شما درد گرفته و به هنگام راه رفتن، احساس ناراحتی کنید. علاوه بر درد، پوشیدن این کفش ها می تواند عوارض دیگری نظیر کبودی ناخن پا، افتادن ناخن ها، پینه بستن پاها، تاول زدن بخش های مختلف پا و تحریک پوست اطراف ناخن ها را به دنبال داشته باشد.
از ویژگی های کفش استاندارد می توان به مناسب بودن قالب آن اشاره کرد. سایز کفش با قالب کفش تفاوت دارد. برخی از کفش ها به گونه ای تولید می شوند که دارای پنجه ای پهن هستند و یا در برخی مدل ها، نوک کفش به صورت تیز در نظر گرفته می شود. بنابراین توجه کنید که کفشی با قالب مناسب تهیه کنید.
عوارض پوشیدن کفش های غیر استاندارد
به جز مسئله زیبایی، باید به جنبه های دیگر این محصولات نیز توجه کرد. چنانچه فقط زیبایی ظاهری را ملاک قرار دهید و از دیگر نکات خرید کفش استاندارد غافل شوید، ممکن است به مرور زمان شاهد مضرات کفش نامناسب شوید. از عوارض پوشیدن این کفش ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- درد پا
- بدشکل شدن انگشتان پا
- ایجاد میخچه
- ابتلا به بیماری نوروپاتی
- انحراف شست پا
- فرو رفتن ناخن در انگشت پا
درد پا
اولین عارضه ای که استفاده از کفش های نامناسب در پی دارد، درد پا است. اگر سایز کفش، مناسب نباشد و قالب آن با قالب پای شما همخوانی نداشته باشد منجر به درد خواهد شد. استفاده از کفش های صاف و نازک، به دلیل این که به استخوان های پا فشار وارد می کنند، مخصوصاً آسیب زیادی به قسمت کف پا می رسانند. این مشکل بیشترین تأثیر را در نحوه راه رفتن شما خواهد داشت؛ زیرا این دردها به صورت درهای تیر کشنده بوده و در برخی موارد سوزش ایجاد می کنند. برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی، حتماً زیره کفش را به هنگام خرید، مورد بررسی قرار دهید تا از کیفیت آن مطمئن شوید.
بدشکل شدن پا؛ شایع ترین عارضه پوشیدن کفش نامناسب
یکی از شایع ترین عوارض کفش های غیر استاندارد، بد شکل شدن انگشتان پا است. این عارضه زمانی ایجاد می شود که کفشی تنگ انتخاب کرده اید. در این موارد، کفش، انگشتان پا را به هم فشار داده و باعث تغییر شکل آنها می شود. البته بر اساس تحقیقات انجام شده، مشخص شده که به جز کفش های تنگ، کفش هایی که نوک تیزی دارند نیز این عارضه را ایجاد می کنند. مخصوصاً در افرادی که دارای پنجه ای پهن هستند. از این رو توصیه می شود این افراد از پوشیدن کفش های نوک تیز و تنگ خودداری کنند.
ایجاد میخچه
یکی دیگر از عوارض انواع کفش های غیر استاندارد ایجاد میخچه در پا است. این عارضه بر روی انگشتان پا و یا در لابلای آنها ایجاد می شود. زمانی که از کفش های نامناسب استفاده شود فشاری به صورت دایره ای به پوست انگشتان پا وارد می شود. این امر به مرور زمان باعث ایجاد میخچه می شود. این عارضه به هنگام پوشیدن کفش هایی که به صورت نوک تیز بوده یا سایز مناسبی ندارند بروز می کند. علاوه بر آن، اگر جنس رویه کفش به گونه ای باشد که پا نتواند در آن تنفس کند نیز با میخچه هایی در انگشتان پا روبرو خواهیم شد.
بروز بیماری نوروپاتی (Neuropathy)
این بیماری، یکی از خطرناکترین عوارض انواع کفش های نامناسب است. در این بیماری، پاها همیشه احساسی شبیه به سوزنی شدن خواهند داشت و همچنین حس پاها، کاهش پیدا می کند. مهمترین نکته ای که در مورد این بیماری وجود دارد این است که معمولاً این بیماری، درمان نشده و تا آخر عمر، پاها به این شکل می مانند. این بیماری در افرادی که سابقه دیابت دارند بیشتر ایجاد می شوند. استفاده از کفش چرم طبی و راحتی می تواند از بروز چنین عارضه هایی پیشگیری کند.
انحراف شست پا
یکی دیگر از عوارض کفش های غیر استاندارد، انحراف شست پا است. در این عارضه، استخوان و یا بافت این انگشت، بزرگ شده و انگشت به طرف داخل، کج می شود. این عارضه به دلیل پوشیدن دمپایی سرپوشیده نامناسب و یا کفش هایی که قالب استانداردی ندارند ایجاد می شود.
بروز عارضه انگشت چکشی
در این عارضه، انگشتان پا به داخل پا جمع می شوند و نمی توانند به صورت صاف در کفش قرار بگیرند. این عارضه، به دلیل استفاده از کفش پاشنه بلند غیر استاندارد و همچنین کفش هایی با قالب غیر استاندارد بروز می کند. چنانچه می خواهید از انواع کفش پاشنه بلند استفاده کنید می توانید آنها را از میان مدل هایی که به صورت استاندارد طراحی و ساخته شده اند انتخاب نمایید.
فرورفتن ناخن در انگشت پا
استفاده از کفش با پاشنه خیلی بلند و یا کفش هایی که خیلی نوک تیز هستند می تواند باعث فرورفتن ناخن در پوست انگشت شود. این عارضه با عفونت و درد زیادی همراه است. شما می توانید با استفاده از کفش های طبی و انواع کفش تخت که در مدل های پاشنه بلند یا پاشنه کوتاه، تولید شده است، از بروز این عارضه جلوگیری کنید.
کلام آخر
برند محصولات چرمی سورنا که تولید کننده انواع کیف و کفش و فروشنده آن است، کفش ها را بر اساس استانداردهای روز دنیا و با استفاده از قالب های مناسب، تولید می کند. این برند در زمینه طراحی و دوخت انواع کفش چرم زنانه و مردانه، دارای تخصص و تبحر بالایی است و از بابت استاندارد بودن طراحی محصولات، می توانید آسوده خاطر باشید.