Search

آشنایی با انواع چرم مصنوعی

چرم مصنوعی و انواع آن

فهرست مطالب

چرم مصنوعی را می توان یکی از بهترین محصولاتی دانست که توسط بشر اختراع شده است. بر خلاف چرم طبیعی که از پوست حیوانات ساخته شده است، این محصول با استفاده از مواد مصنوعی ساخته می شود. ساخت این نوع چرم به گونه ای است که افراد مبتدی نمی توانند به راحتی آن را از انواع چرم طبیعی تشخیص دهند. در ادامه با این مقاله از سری مقالات چرم سورنا با ما همراه باشید.

چرم مصنوعی

 

از چرم های مصنوعی برای تهیه محصولاتی همچون کیف زنانه چرم، کفش چرم زنانه، مبل و … استفاده می گردد. در بازار، این نوع چرم با نام هایی چون چرم وگان، چرم پلی اورتان و چرم اگزما شناخته می شود. البته لازم به ذکر است که در ساختار برخی از چرم های مصنوعی، از مواد پلاستیکی نیز کمک گرفته می شود. در این حالت از این محصول برای تهیه لباس و پارچه استفاده می شود.

جهت مشاهده محصولات کفش زنانه چرم کلیک کنید

نحوه تولید چرم مصنوعی

همان گونه که گفته شد برای تولید چرم مصنوعی از مواد شیمیایی استفاده می شود. برای تهیه این محصول، ابتدا پوششی به صورت لایه لایه تهیه می شود. سپس بر روی این پوشش، ماده ای پلیمری قرار می گیرد.

این پلیمر که به صورت مصنوعی است باعث افزایش مقاومت چرم خواهد شد. لازم به ذکر است که برای تهیه چرم های مصنوعی، نیازی به استفاده از چرم گاو برنزه و یا مواد فیبری نیست. برای آشنایی بیشتر با این محصول، در ادامه به معرفی انواع این چرم ها و همچنین ویژگی های آن پرداخته ایم.

نحوه تولید چرم مصنوعی

انواع چرم مصنوعی

در صنعت چرم دوزی از چرم های مختلفی استفاده می شود. هر کدام از این چرم ها دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و به همین سبب نیز کارایی متفاوتی دارند. چرم مصنوعی به کار رفته در صنایع نیز دارای انواع مختلفی است. از جمله این نوع چرم ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

چرم منفذ دار

یکی از انواع این چرم ها، چرم منفذ دار است. همان گونه که از نام این محصول برمی آید ساختار این چرم به گونه ای است که دارای منفذهای مختلفی است. این منفذها اجازه می دهند تا لایه های موجود در محصول، تنفس کند. لایه های این چرم شامل لایه پلاستیکی و لایه ای از فیبر پلی استر است. چرم های منفذ دار، خود به دو دسته کورفوم و چرم، تقسیم بندی می شود.

چرم اکلیلی

از انواع چرم مصنوعی که کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد چرم اکلیلی می باشد. این محصول به دلیل رنگ بندی متنوع آن، در تولید انواع مبلمان، کفش، کیف و … مورد استفاده قرار می گیرد. چرم اکلیلی دارای مقاومت بالایی بوده و سطحی درخشنده و براق دارد.

چرم پلی اورتان

چرم پلی اورتان نیز از چرم های پرکاربرد می باشد. این محصول که با نام چرم PU نیز شناخته می شود به دلیل کیفیت قابل قبولی که دارد برای پوست انسان، حساسیت زا نیست. از این محصول برای تولید مبلمان، البسه و … استفاده می گردد. ظرافت و نرمی این محصول به همراه قابلیت تنفس، آن را به چرمی محبوب در میان صنعت گران تبدیل کرده است.

چرم وینیل

چرم وینیل، نوع دیگری از این چرم ها می باشد. این محصول نیز دارای لطافت و انعطاف پذیری می باشد؛ اما این ویژگی ها در چرم وینیل نسبت به چرم پلی اورتان، کمتر است. از این چرم در تولید جلد و شیرازه کتاب ها و همچنین دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود.

چرم طرح دار

از دیگر انواع چرم مصنوعی می توان به چرم طرح دار اشاره کرد. این محصول در طرح های مختلفی نظیر طرح پوست مار، طرح سنگی و … تولید می شود. این چرم، تحت فشار و حرارت بالایی تولید می شود.

چرم اشبالت

زمانی که دو نوع چرم طبیعی و مصنوعی، باهم ترکیب شوند چرم اشبالت به وجود می آید. این محصول دارای رنگ بندی مختلفی بوده و به صورت دورو تولید می شود. ظاهر این چرم به صورت پرزدار بوده و ضخامتی برابر با 5 الی 8 میلی متر دارد.

ویژگی های چرم مصنوعی

انواع چرم های مصنوعی دارای ویژگی هایی هستند که آنها را از چرم های طبیعی، متمایز می سازد. این ویژگی ها به شرح زیر هستند:

داشتن ساختار دانه ای منظم

چرم طبیعی دارای ساختار نسبتاً نامنظم است؛ اما در انواع مصنوعی، شاهد بافت دانه ای منظمی هستیم. دلیل این ویژگی نیز وجود طرح بر روی چرم های مصنوعی است.

ساختار دانه ای منظم چرم

لبه صاف برش خورده

هنگامی که چرم طبیعی را برش دهید با لبه هایی ناصاف روبرو خواهید بود. این ویژگی در انواع چرم های مصنوعی وجود ندارد. به این معنا که به دلیل نبود لایه فیبری در قسمت بالایی چرم، شاهد لبه هایی صاف و تمیز در این محصول هستیم.

داشتن صفحه پشتی صاف

چرم مصنوعی دارای صفحه پشتی صاف است. این لایه به صورت پلاستیکی است و ساختار دانه ای یکنواختی دارد. این در حالی است که در چرم طبیعی، قسمت پشتی چرم به صورت فیبری است.

واکنش به حرارت

چنانچه چرم مصنوعی بسوزد متوجه خواهید شد که بوی سوختن پلاستیک ایجاد می شود. در ضمن این چرم به راحتی سوخته و از بین می رود؛ اما انواع چرم طبیعی این گونه نیست. زمانی که چرم های طبیعی بسوزند بویی مشابه بوی سوختن مو ایجاد می شود. در ضمن این چرم ها نمی سوزند بلکه تنها می درخشند.

ویژگی های چرم مصنوعی

اشتراک‌گذاری مطلب

مطالب مرتبط

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.